Maklum Balas Cadangan RMK-12 (2022-2027)

Jutaan Terima Kasih diucapkan kepada YB Dato Sri Mustapa Mohamed – Menteri Eknomi kerana meluangkan masa disebalik jadual yang padat. Tahniah kepada barisan pimpinan ASIS, kehadiran saya untuk berkongsi taklimat maklum balas RMK-12.

Pada Isnin 11am, 27 September 2021: Rancangan Malaysia Ke-12 (RMK-12) yang diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob di Dewan Rakyat pada Isnin, turut menyenaraikan sasaran pragmatik yang mampu dicapai serta jelas membuktikan kesungguhan kerajaan dalam meneruskan pertumbuhan ekonomi sambil memelihara kesejahteraan rakyat.Langkah sedemikian disifatkan sebagai praktikal, apalagi keseimbangan itu mengambil kira kekangan kewangan yang dihadapi oleh kerajaan dalam melindungi kehidupan serta memajukan ekonomi susulan impak pandemik COVID-19 yang dilihat semakin reda.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi) Datuk Seri Mustapa Mohamed yang juga merupakan Menteri yang bertanggungjawab menyelia rancangan Malaysia ke-12.

====================================

Pada Isnin 2pm, 27 September 2021: FMC telah dihubungi oleh pihak Berita RTM untuk memberikan ulasan diatas pengumuman dan isi kandungan pelan perancangan strategik RMK-12.

==================================

19 Oktober 2021:- Libat urus ASIS bersama Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi), Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Diantara beberapa saranan adalah seperti berikut:

Terima Kasih

Leave A Reply